19 травня 2022 13:42

Шевченко - про майбутнє чемпіонату України: "Потрібно думати про те, як зберегти футбол"

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився думкою щодо майбутнього футбольного чемпіонату країни на тлі повномасштабного російського вторгнення.


Шевченко вважає, що навіть за умов війни необхідно знайти рішення, щоб футбол в Україні продовжив своє існування.

«Я не міг навіть уявити, що [війна] може статися. Але це сталося, кожен із нас це розуміє, і сьогодні треба зробити все, щоб дати їм відсіч, щоб вигнати їх із нашої землі. Сьогодні всі сили спрямовані на це - нашої країни, людські сили, армія наша», — заявив Шевченко шоу Бомбардир.

«Які б не були потрясіння, життєві ситуації, життя треба прожити. Я бачу, як наш народ об'єднався. Так, це буде дуже важка війна для нас, будуть великі втрати, важко навіть думати про ті втрати, які вже існують і відбуваються на війні, наші хлопці гинуть. Кожен із нас сьогодні бореться за майбутнє: наших дітей, нашої землі, нашої країни. Життя таке, що воно дає дуже тяжкі випробування для нас усіх. Як нація ми станемо ще сильнішими».

Чи можливий чемпіонат в умовах війни? Нам потрібно знайти вихід, щоб збалансувати все це. Я думаю, країна має жити. Все залежить від того, якою буде критична обстановка. На сьогоднішній день дуже важка, але частина нашої землі звільнили, ми відсунули ворога. Незабаром розпочнуться офіційні ігри збірної України, і це дуже важлива подія — насамперед для всієї нації, для вболівальників, взагалі для кожного гравця. І незалежно від результату, я впевнений, що тренерський склад та футболісти зроблять усе, щоб команда була підготовлена та виступила на максимумі. Вони віддадуть усі сили, і ми пишатися тільки за те, що вони це робитимуть на максимумі своїх можливостей».

«І звичайно, треба думати про те, як зберегти футбол, що робити далі, бо ще раз потрібно знайти баланс. Потрібно думати, планувати, виходити та [приймати] спільне рішення. Ми всі чудово розуміємо, що спорт неможливо зупинити, неправильно його зупинятиме. Але треба знайти певний баланс, щоб усі ці структури працювали, і лише на благо країни».