18 травня 2022 16:52

Федерація футболу Франції вимагає від Гуйє пояснень після відмови грати за ПСЖ у майці з ЛГБТ-символікою

Федерація футболу Франції хоче, щоб Ідрісса Гуйє пояснив відмову від підтримки ЛГБТ.

Комітет з етики FFF запросив хавбека «ПСЖ» на засідання, щоб вислухати пояснення щодо відмови від виходу на поле в матчі з «Монпельє» (4:0). Проти нього порушили справу.


«Відсутність гравця у матчі з «Монпельє» широко інтерпретується як відмова від участі в акції, метою якої є підвищення обізнаності та боротьба з дискримінацією.


Є два варіанта. Або ці припущення необгрунтовані, і ми просимо Гуйє негайно висловитись. У такому разі, наприклад, можна опублікувати фото в тій самій майці. Або ці чутки вірні. У такому разі просимо гравця усвідомити масштаб цього жесту і зрозуміти, що він припустився дуже серйозної помилки.

Боротьба проти дискримінації меншин, хоч би якими вони були, не припиниться. Будь це колір шкіри, релігія, сексуальна орієнтація – будь-яка форма. Відмовляючись від участі у колективній акції, гравець фактично підтверджує дискримінаційну поведінку щодо ЛГБТ-спільноти», – сказано у заяві організації.


Нагадаємо, півзахисник не захотів грати з «Монпельє» у футболці із шестиколірним номером та бойкотував матч. У такій формі команди Ліги 1 виходять на поле на честь Міжнародного дня боротьби з ЛГБТ-фобією (його відзначають 17 травня).