17 травня 2022 16:35

Президент "Минаю": "Якщо не розпочати Прем'єр-лігу, ми розвалимо футбольну систему України"

Через 10 днів може вирішитись доля наступного сезону УПЛ. На 27 травня заплановано зустріч представників усіх клубів УПЛ. За інформацією Футбол NEWS, збори відбудуться у Києві. Також на ньому буде присутні керівництво УАФ, УПЛ та ПФЛ. Розглядатимуть кілька питань, зокрема, чи можливо провести сезон на території України. Якщо це буде неможливо, то перше коло можуть організувати закордоном. Наприклад, у Туреччині. Це питання прокоментував президент Минаю Валерій Пересоляк.


«Обговорюється рішення, щоб чемпіонат провести у короткостроковому форматі у Туреччині. Першу частину його провести, я так розумію, у вересні та жовтні. Павелко також бачить саме такий формат турніру для того, щоб зберегти український футбол та гравці розвивалися.

Перше коло - вересень та жовтень, друге коло пройде навесні.

Ідея мені подобається, але й виходу іншого нема. Звичайно, хочеться, щоб футбол проходив за місцем розташування команд. Це сумно, що чемпіонат пройде не в Україні, але для збереження футболу його потрібно проводити. Інакше ми розвалимо повністю футбольну систему України», — упевнений Пересоляк.


Фото - «Минай»