17 травня 2022 12:19

Георгій ЦИТАЇШВІЛІ: "У "Віслі" я почуваюся дівчиною, яку доглядають"

36 матчів та 8 голів за юнацькі та молодіжні збірні України. Гіо Цитаішвілі змінив громадянство менш як рік тому, але почувається українцем, так само як і грузином. Догравати сезон через війну він приїхав до краківської Вісли. Це ідеальний варіант, переконав його гравець Динамо Київ Томаш Кендзьора.


«Мені написав Кендзьора і сказав, що йому дзвонив тренер Вісли й просив, щоб він зі мною поговорив. Запитував, який я гравець, людина. Мене зацікавило, що тренер сам цікавився. Кендзьора мені сказав, що хороший клуб. У Польщі він вважається великим, бо історія в нього велика, я прийняв пропозицію і приїхав сюди.

Я добре почував себе в Чорноморці й при Морозі, ще краще я почував себе, коли прийшов Григорчук. Перед сезоном я думав, що він буде найуспішнішим», - розповів Цитаїшвілі.

У Гіо такий характер, що на адаптацію йому багато часу не потрібно, тим більше що у Віслі його зустріли дуже тепло.

«Все будується навколо тебе. Усі намагаються тобі допомогти, цікавляться. Я почуваюся дівчиною, яку доглядають. Це дуже допомагає, тому що не потрібно часу на адаптацію. У мене вдвічі більше мотивації та бажання грати», — додав Гіо.

Цитаішвілі чудово дебютував за Віслу і відзначився гольовим асистом. А у тому матчі мав персональну підтримку від українських уболівальників.

«Я був дуже радий, що приїхали хлопці з України. Вони хотіли футболку, а ця футболка була дебютна – хотів собі залишити. Але оскільки прийшли з прапором України, я не зміг собі залишити та подарував. Коли бачу прапор України, то у мене такі ж емоції, наче бачу прапор Грузії», - зізнався футболіст в ексклюзивному інтерв'ю Футбол NEWS.