17 травня 2022 12:12

"Якщо не об’єднатися зараз, то коли це робити?": Вацко звернувся до власників українських футбольних клубів

Коментар Віктор Вацко на своєму ютуб-каналі закликав власників українських клубів об’єднатися та дійти консенсусу щодо створення єдиного телепулу.


«На мій погляд, перше, що повинні зробити керівники клубів на зустрічі УПЛ 27-го травня в Києві, – укласти якусь джентльменську угоду. Угоду, яка дозволить правильно і якісно функціонувати організації під назвою Українська Прем’єр-ліга. Вони, як я вважаю, повинні за круглим столом, дивлячись один одному в очі, домовитися чесно, демократично, прозоро відверто. Хто хоче – може слово пацана дати. Не знаю які там можуть бути варіанти… Домовитися про президента УПЛ. Дати цьому президенту всі повноваження, розвивати цю структуру.

Вони повинні домовитися, що їхні інтереси відходять на другий план перед інтересами ліги. Якщо є варіант зі спонсором для всієї ліги, то не може бути питання невизнання цього спонсора, бо «в мене на футболці набита компанія конкурента». Не може такого бути, що для когось, для громадськості Vbet Ліга, а для когось просто Прем’єр-ліга через іншого спонсора. Ні, так бути не може.

Ліга домовляється про м’яч, щоб всі клуби грали офіційні матчі одним м’ячем, – це нормальна, класна практика, яка є у всій Європі. Хтось не хоче цього робити. Об’єктивні, суб’єктивні причини… Ні, з чогось потрібно починати ось це єднання, створення цього продукту. Я говорю зараз звичайні та прості приклади, які на поверхні. Я просто вважаю, що це потрібно для того, щоб наш футбол підіймався з дна, а зараз ми на дні…

Я неймовірно чекав наступного сезону, тому що вважав, що буде величезна інтрига, але зараз москалі втоптали наш футбол своїми танками і ракетами дуже глибоко в землю. Так от, ми повинні відроджувати наш футбол. Для того, щоб він вижив, як ніколи зараз важливо всім власникам і керівникам клубів засунути своє его в одне місце, об’єднатися, кинути всі зусилля на виживання і розвиток, допомогти всіма ресурсами, які є. Ці всі люди впливові, із зв’язками і ресурсом.

Власники футбольних клубів, я вас прошу, зробіть це, і зробіть це правильно та якісно. Ви побудували свої бізнеси, тож знаєте, як відбудовувати щось успішне, ви успішні люди. Об’єднайтесь, у вас є всі ресурси і важелі впливу. Повірте, мине кілька років і наш футбол відродиться та підніметься завдяки вам. Ви вже не будете розповідати всім, чому в Польщі продають права на телетрансляцію за 70 мільйонів євро, а в нас за 10. Ви будете сидіти і дивитися з верху вниз на цю польську Екстракласу і розкидатися своїми заробленими грішми від прав на трансляцію. Але щоб продати ці права, потрібно зробити продукт, і все це, я переконаний, у ваших руках і ваших силах.

Якщо зараз не об’єднатися, то коли це робити? Якщо ви не можете, чи не хочете об’єднатися… Якщо я правильно пам’ятаю, 4 роки тому УАФ та УПЛ уклали, за якою тоді ще ФФУ передала права на проведення змагань УПЛ. Термін цієї угоди закінчується 30-го червня. Якщо ви навіть в таких час не будете здатними об’єднатися, щось виплекати, створити і розвинути, тоді навіщо нам ця УПЛ», – сказав Вацко.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"