13 травня 2022 22:15

Із Циганковим, але без Довбика. Збірна України повернулася до тренувань

Національна команда України провела перше тренування після повернення з Німеччини. Усю п’ятницю у Брдо був сонячний день, що дарував туристам, число яких під кінець тижня в національному парку помітно зростає, максимальне задоволення від перебування в мальовничій місцевості з унікальними ландшафтами.

Збірна України у Словенії — не з туристичною метою, тренування в синьо-жовтих переважно вечірні. І така вже кліматична особливість цього передгір’я, що якраз о 17-й тут дуже часто починає падати дощ. Пояснення просте: цілий день парить — увечері дощить. Дихається від цього легше й футболістам працювати приємніше, ніж у задуху. Сьогоднішнє вечірнє тренування розпочалося в очікуванні сильної зливи: під час другої половини заняття над горами грізно нависала чорна хмара. Однак попри те, що дощем уже навіть почало пахнути, хмара так і не доповзла до футбольного поля, допоки не закінчили роботу навіть ті гравці, які люблять залишатися та працювати індивідуально.


До прибуття легіонерів, список яких головний тренер Олександр Петраков оголосив сьогодні, на словенському зборі перебуває 22 гравці. Віктор Циганков чекав на повернення команди у Брдо й сьогодні приєднався до загальної групи гравців. Віктор працював на рівних з усіма і під час ігрових вправ, і під час ігрових серій, зокрема відзначившись ефектним голом із гострого кута після того як обвів воротаря. Водночас Артем Довбик сьогодні виконував вправи окремо від решти, працюючи під наглядом лікаря збірної Романа Жолобайлюка та тренера з фізпідготовки Івана Баштового. Кілька днів такої роботи допоможуть форварду забрати дискомфорт м’язів ноги.

Тим часом, Олексій Гуцуляк, ушкодження бокової зв’язки колінного суглобу якого потребує два тижні для відновлення, залишив табір збірної в той час, коли команда перебувала в Німеччині.


Сьогоднішнє тренування наставник синьо-жовтих назвав «футбольною радістю», маючи на увазі, що все тренування хлопці будуть відпрацьовувати техніку, передачі та контроль м’яча під час відповідних ігрових вправ та серій. Такі заняття мають на меті підняти настрій гравцям після контрольного матчу з «Боруссією», що пройшов на моральному підйомі та в доволі високому темпі, забравши немало фізичних та емоційних сил.

З огляду на те, що тренування хлопці залишали дещо виснаженими, але з гарним настроєм, поставленої мети тренерський штаб досяг. Завтра національна команда повертається до режиму дворазових тренувань.


Фото: УАФ