13 травня 2022 13:47
1

Михайло СМОЛОВИЙ: "Буяльський - це та вісь, яка розташована між двома половинками пісочного годинника"

Блогер Михайло Смоловий в ефірі шоу "ТаТоТаке" поділився своїми думками про гру півзахисника "Динамо" Віталія Буяльського у збірній України.


- Петраков не навчився користуватись Буяльським? Уявіть собі пісочний годинник. У "Динамо" Буяльський - це та вісь, яка розташована між двома половинками пісочного годинника. А зверху цього годинника - Сидорчук та Шапаренко, у яких по 150 передач на двох у середньому за гру. І для того, щоб доставити м'яч у штрафний майданчик, що потрібно? Буяльський.

В чому проблема. Проблема в тому, що Буяльському для демонстрації своїх найкращих якостей потрібно підлаштовуватися під те, що відбувається за ним. Своє певне бачення ситуації було у Шевченка у цьому питанні. І за нього для Буяльського просто не було позиції на полі. Здається, матч із "Боруссією" - це найкращий момент, щоб показати, що таке Буяльський і як його використати.

Але те, що потім відбувалося в атаці... Буяльський не зміг підлаштуватися. Не зміг знайти себе на полі, а сама команда не грала за тими алгоритмами, до яких звик Віталій. Якщо ми подивимося кількість вертикальних передач, вони майже всі були направлені у бік Мудрика. А якщо ми подивимося більшу частину атак, то Буяльський часто знаходився за 10-15 метрів за лінією м'яча. Знову ж таки, якщо подивимося всі наші небезпечні моменти, Буяльського майже ніколи не було у штрафному майданчику.

Тобто така поведінка абсолютно ненормальна для нього в "Динамо". Ця людина - лідер за торканням м'яча у штрафному майданчику, за кількістю ударів зі штрафного майданчика. А тут повна відсутність його звичних якостей... Тому слід говорити, що тренер не зрозумів, як його використовувати, або сам гравець виконував тільки те, що йому сказав наставник. Він був досить помітною особою, але коли відбувалися розіграші м'яча у центрі поля.
Скільки Смоловому платять за піар Буяльського??))