12 травня 2022 11:53
1

"Рух" вимагає зіграти матчі чемпіонату U-19 в Польщі. Два клуби проти

Як відомо, сезон-2021/2022 серед команд УПЛ було визнано таким, що не можна дограти. Турнірні місця визначилися відповідно до положення команд, яке вони займали станом на 24 лютого 2022 року – дати початку вторгнення рф. Дане рішення було підтримано одноголосно на Загальних зборах Учасників Прем’єр-ліги.


При цьому питання щодо чемпіонату юнацьких команд (U-19) сезону 2021/2022 років відклали. Причина – лідери провели різну кількість матчів, а отже може бути порушений спортивний принцип.

Так першу сходинку посідає юнацька команда "Динамо" - 46 очок (19 матчів). "Шахтар" провів на один поєдинок менше та поступається лідеру трьома пунктами – 43 очки (18 матчів). Третє місце посідають юнаки "Руху" (41 очко) і саме львівська команда є потенційним лідером, адже провела на три матчі менше, ніж "Динамо". Теоретичні перемоги у відкладених матчах ("Дніпро-1", "Інгулець" та "Колос") принесуть "Руху" 9 залікових пунктів і дозволять обійти конкурентів. Варто враховувати, що на кону не лише престиж, а й участь в Юнацькій лізі УЄФА.

Тож "Рух" звернувся до УПЛ зауваживши, що може бути порушений спортивний принцип, якщо затвердити таблицю в нинішньому вигляді. Щоб цього не сталося, львівяни запропонували дограти незіграні матчів ( з юнацькими командами СК "Дніпро-1", ФК "Інгулець" та ФК "Колос"). При цьому було досягнуто попередньої принципової згоди з керівництвом вищезазначених клубів. Враховуючи, що на території України триває війна, матчі можуть бути зіграні на території сусідньої Польщі.

Як стало відомо FootBoom, керівництво УПЛ в свою чергу провело опитування за результатами якого пропозицію "Руху" підтримало 12 клубів УПЛ. "Металіст 1925" - за умови офіційної згоди клубів "Дніпро-1", "Інгульця" та "Колосу". Два клуби виступили проти – це "Зоря" та "Дніпро-1". А представники "Динамо" участі в голосуванні не взяли.

Результати опитування УПЛ, за нашою інформацією, направила до УАФ. Скоріш за все, вже на найближчому Виконкомі дане питання буде розглянуте.
Козловский клоун.