11 травня 2022 14:18

"Петраков спробує віддзеркалити схему суперників". Вацко спрогнозував, за якою системою гратиме збірна України проти Шотландії

Коментатор Віктор Вацко на своєму ютуб-каналі поділився думкою, за якою схемою збірна України зіграє проти Шотландії.


"Головний нюанс перед матчем, задивляючись наперед, без контрольних матчів, легкий прогноз - за якою схемою зіграє Олександр Петраков проти шотландців.


Наші суперники грають за схемою з трьома захисниками, у них 3-4-3 відправна схема гри. Олександр Петраков також любить цю схему. Збірна України під керівництвом Петракова в усіх офіційних матчах, за винятком одного, грала за цієї схемою - це був виїзний матч проти збірної Боснії та Герцеговини.

Тоді команда зіграла за більш звичною системою, назвемо її так, - 4-3-3 або 4-1-4-1, кому як зручніше. Суть в тому, що збірна України зіграла з чотирма захисниками, яскраво вираженими вінгерами, одним футболістом вістря атаки і трьома гравцями у середній лінії.

Чому була така кардинальна зміна схеми перед таким надважливим матчем відбору про Боснії, який мав нам запезпечити або навпаки не забезпечити 2 місце в групі? Ходила така інформація у кулуарах, що футболістам зручніше грати із системою в 4 захисники. Вони її краще знають, вони до неї звикли. Переважна більшість футболістів збірної України грає за таокю схемою у своїх клубах. Кажуть, що тому Петраков прислухався до своїх футболістів, проявив гнучкість і ми обіграли боснійців з рахунком 2:0.

Зараз інша історія. Збірна Шотландії, гравці якої на ходу. Я думаю, що Олександр Петраков спробує віддзеркалити схему гри шотландської збірної. Такий легкий прогноз. Час покаже, а його ще вдосталь. Контрольні матчі ще можуть щось показати тренеру - як з точки зору плюсу, так і мінусу", - висловився Вацко.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"