6 травня 2022 14:37

Олександр ПЕТРАКОВ: "Знайомий з Ростова говорив мені, що 23 лютого почнеться вторгнення"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков пригадав початок повномасштабної війни росії проти України.


– Коли росіяни бомбардували Київ, ви не покинули столицю. Ви не боялися?

– Діти просили мене, щоб я виїхав, але відчував, що це було б неправильно. Я – корінний киянин. Думав, якщо не піду воювати, то хоча б допоможу в якийсь інший спосіб. Хотів записатись в тероборону, але там треба підписувати контракт. Мені 64 роки, але якщо річ йде про армію, то я нічого не вмію, в мене не було спеціального навчання. Не взяли мене.

– Що ви робили весь цей час?

– Сидів вдома та нікуди не виходив. Дружина дуже боялася та кожного дня впродовж місяця йшла в укриття о восьмій годині вечора та ночувала там. Я не боявся, не знаю чому.

– Як виглядало ваше життя? Вистачало води, їжі?

– В нас працювали магазини. В Києві все було в порядку.

– Були бомбардування близько вашого дому?

– Так, ракета впала недалеко від нього. За себе не боявся, лише за дітей. Вони виїхали на Захід України. Чому я мав тікати з міста через цих покидьків? Я не з таких. Допомагав робити барикади.

– Чи очікували ви, що дійде до війни?

– З 9 по 20 лютого я був в Туреччині, куди поїхав дивитись на кандидатів до збірної. Там також були російські команди, до мене не раз підходили їхні футболісти. Знайомий з Ростова повідомив, що 23 лютого почнеться вторгнення. Попереджав, що за 20-30 кілометрів від кордону стоять російські танки. Але я не очікував, що до цього дійде.