3 травня 2022 16:55

"Після війни Моссад виловив усіх. Російським політикам слід пам'ятати про це". Колишній український гравець ізраїльського "Бейтару" знищив міністра Лаврова

Учора, 2 травня, глава МЗС РФ Сергій Лавров зробив «феєричну» заяву, яка, напевно, займе перше місце серед найбільш антисемітських за багато десятиліть. Він сказав, мовляв, «Володимир Зеленський нацист, бо він єврей, а Адольф Гітлер теж був євреєм».


В Ізраїлі почалася буря обурення, навіть йде мова про розрив дипломатичних відносин. Але сучаснії РФ закони не писані, і сьогодні їхнє МЗС зробило другий маразматичний крок, звинувативши Ізраїль «у підтримці неонацистів України».

Для коментаря цих подій FanDay.net звернувся до Сергія Коновалова – одного з найкращих форвардів чемпіонату України першої половини 1990-х, який встиг пограти на Землі Обітова́ній.

- У мене з часів гри за Бейтар залишилися знайомі в Ізраїлі, і вони вчора й сьогодні все пишуть, чи читав слова Лаврова? Читав, звісно, відповідаю я їм. Причому кілька разів – щоб упевнитись, що це не фейк.

Вони там, звісно, у шоці всі. Вони, в Ізраїлі, не звикли до цього (а ми звикли) – що сучасній РФ все байдуже, і там роблять, що хочуть.

Росіяни давно перейшли всі мислимі та немислимі кордони.

Чи зможе Ізраїль після таких слів змінитися, змінити свою традиційно проросійську політику, проросійську спрямованість? Дуже сподіваюся, що хоч би тепер до них дійде.

Чому росіяни таке кажуть? Це все через специфіку суспільства – спочатку радянського, потім їхнього. Там панує брехня. Слово честі: згадую своє дитинство радянське, своїх батьків, вчителів – вчили лише брехливому. Ось тепер росіяни, як на мене, самі заплуталися, де і про що вони збрехали.

У світлі цього одне хотів би сказати. Після Другої світової війни, як відомо, відбувся Нюрнберзький трибунал. А потім Моссад виловив усіх нацистів, які там не були. Виловили всіх, навіть тих, хто ховався в Аргентині, Бразилії чи Парагваї. Цьогорічним російським політикам слід пам'ятати про це.

Сергій Казіміров