28 квітня 2022 21:08

Андрій ПАВЕЛКО: "Є клуби, які можуть зникнути з футбольної карти України"

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко вважає, що не всі українські клуби зможуть продовжити існування через російське вторгнення.


Раніше учасники УПЛ проголосували за дострокове завершення цього сезону. Очікується, що аналогічне рішення ухвалять у ПФЛ, яка займається організацією чемпіонатів Першої та Другої ліг.

«Чи є клуби, які можуть зникнути? На жаль так. У нас зараз немає жодної заяви про завершення футбольної діяльності, але, на жаль, ми всі розуміємо, що війна обов'язково торкнеться всіх гілок нашого життя», — сказав Павелко в інтерв'ю «Суспільному».

«Сказати, що всі клуби обов'язково продовжуватимуть існувати, — це фантастично, ми дуже хотіли б. З кожним президентом я окремо розмовляю багато часу. Зараз у мене немає від ПФЛ та УПЛ звітів про завершення існування клубів. Так, можливо, ми маємо проблеми у комунікації з Херсоном, Новою Каховкою, Мелітополем. Так, це зараз наше становище».

Раніше головний тренер Минаю Володимир Шаран розповів, що президент клубу запевнив його у подальшому існуванні закарпатської команди.

Президент Десни Володимир Левін, у свою чергу, заявив, що клуб поки не спроможний пройти атестацію на наступний сезон через руйнування клубної інфраструктури внаслідок російського вторгнення.