15 квітня 2022 17:55

Окупанти завдали удару по заводу під Києвом, який виробляв ракети "Нептун"

Фото - ua.depositphotos.com


Вночі мешканці Києва та Київської області чули вибухи, було випущено кілька ракет, працювала протиповітряна оборона – про наслідки влада не повідомляє. Про це пише УП.


Жителі Києва чули звуки вибухів чи роботи систем ППО. Дехто навіть публікував відео спалахів, хоча влада просить не публікувати нічого.


Також звуки вибухів чули під Білою Церквою (Київська область).


Київська ОВА повідомила лише, що "було чути вибухи у Васильківській громаді, за попередніми даними спрацювала ППО".


У Телеграм-каналах повідомлялося про те, що частина Києва та області залишилася без електроенергії. Побічно це підтвердила британська організація NetBlocks, яка відзначила, що серед ночі інтернет-активність впала до 85% від звичайного рівня.


Про ушкодження цивільних об'єктів не повідомлялося.


Проте одна ракета все ж таки влучила в ціль.


Журналіст AFP із місця подій підтвердив, що військовий завод під Києвом частково зруйновано внаслідок нічних російських ударів.


Серйозних пошкоджень зазнали цех та адміністративна будівля заводу "Візар", розташованого неподалік від київського міжнародного аеропорту "Жуляни".


AFP зазначає, що цей завод виробляв ракети "Нептун", які, ймовірно, вразили російський військовий корабель "Москва", який у результаті втратив боєздатність і затонув під час буксирування.


Удару з повітря було завдано близько 1:30 ночі.