13 квітня 2022 23:44

"Цього було слід очікувати. Росія ніколи не була морською державою". Ігор Луценко відреагував на ураження крейсера "Москва"

Народний депутат VIII скликання, а нині воїн-доброволець Ігор Луценко у своєму Facebook прокоментував ураження ворожого крейсера "Москва".


"Щодо інформації про ураження флагманського крейсера "Москва".

Цього було слід очікувати. Росія ніколи не була морською державою. І десь приблизно у середині березня у мене склалося переконання, що нічого страшного нам російський флот не зможе заподіяти.

Десантні операції взагалі не так часто бувають успішними. Морський десант же зробити непомітно і раптово взагалі неможливо - літаки літають швидко, кораблі ж пливуть повільно. Тому про десантну операцію орків я боюся і мріяти - це буде надто велика удача для нас.

Обстрілювати берег з кораблів, чисто щоб тероризувати країну - це ще можна, але така діяльність виходить надто витратною, якщо робити це зі ствольної артилерії. В сенсі, що ствольній артилерії за інших рівних з берегу значно простіше уразити ціль на морі, аніж навпаки. А стріляти ракетами - це невиправдано дорого і малорезультативно.

Єдине, на що здатен російський флот - це кошмарити мирне судноплавство у регіоні, з чим він нині успішно справляється.
Так було до сьогоднішнього дня, але нині до цієї функції додалася ще одна важлива роль - слугувати тестовими цілями для випробовування українських та зарубіжних ракетних протикорабельних систем.

Я впевнений, що так може бути і надалі - ми ще деякий час будемо влучати в ці повільні старі корита, вони горітимуть і тонутимуть, як завжди було з російським флотом. Аж поки їм не дадуть команду триматися на кількасот кілометрів від наших берегів", - написав Луценко.