13 квітня 2022 14:11

Виконавчий директор Прем'єр-ліги: "Зберігаємо два варіанти завершення чемпіонату України"

Виконавчий директор УПЛ Євген Дикий в ексклюзивному коментарі для Футбол NEWS розповів про варіанти відновлення та продовження чемпіонату України.


- План А – це залишаємо оптимістичний сценарій, що вдасться дограти сезон. План Б – це підбивати підсумки чемпіонату та визнати, що не був дограний у зв'язку з форс-мажорними обставинами та готуватися до наступного сезону.

Попередньо ми провели переговори з керівництвом стадіонів на заході країни. Вони готові взяти обсяг всіх матчів, але залишається відкритим питання щодо деяких клубів, чи зможуть вони взяти участь. Потрібно враховувати, що багато клубів віддали своїх легіонерів в оренду до 30 червня на підставі відповідного рішення ФІФА. Тому також потрібно все врахувати, щоб зберегти спортивний принцип, щоб усі клуби, якщо ухвалять рішення про догравання, були в оптимальних складах.

- Тільки за умови участі всіх клубів чемпіонат дограватиметься, чи можливі варіанти?

- Я вважаю, що чемпіонат може бути дограний лише за умови, що всі клуби братимуть участь. У всякому разі, остаточне рішення мають ухвалити всі клуби і після цього його має затвердити виконавчий комітет УАФ. Тільки після цього це буде фінальним рішенням, — сказав Євген Дикий.