9 квітня 2022 10:09

Андрій П'ятов уперше зіграв за харківський "Металіст"

Капітан донецького «Шахтаря» Андрій П'ятов у п'ятницю, 8 квітня, зіграв перший матч за харківський «Металіст».


П'ятов вже кілька тижнів підтримує форму з харківським клубом, який тренує Олександр Кучер, його колишній партнер у «Шахтарі». «Металіст» провів товариський матч проти дефлімпійської збірної України (гравці з пошкодженнями органів слуху).


Харків'яни впевнено перемогли з рахунком 3:0, причому досвідчений голкіпер П'ятов провів на полі перший тайм. Голи у «Металіста» забили Горбунов, Демченко, Краєв.


Дефлімпійська збірна України є діючими срібними призерами дефлімпійських ігор (2017) та чинними чемпіонами Європи (2019). Наразі українці готуються до наступних дефлімпійських ігор, які відбудуться з 1 по 15 травня у Бразилії.


У першому таймі на поле вийшли 9 вихованців академії футболу «Металіста», голкіпер національної збірної України Андрій Пятов та Андрій Ралюченко, який вдягнув капітанську пов'язку і зайняв позицію лівого центрального захисника.


До перерви ініціатива належала юному складу харків'ян, але перший тайм закінчився з рахунком 0:0. У другому таймі на полі з'явилися досвідчені футболісти та змогли перетворити перевагу «Металіста» на забиті м'ячі.


Спочатку Сергій Горбунов, який вийшов на позицію лівого вінгера (Євген Підлепенець розпочав другий тайм зліва в обороні) більярдним ударом вразив дальній кут воріт суперника. Слідом капітан Єгор Демченко без проблем реалізував вихід наодинці – 2:0. Ну і результативну крапку у матчі поставив Владислав Краєв, який замкнув ефектний прорив Володимира Танчика правим флангом.


«Металіст» міг зробити перевагу в рахунку більшим, чудові моменти мали Алекс Чідомере та Руслан Фомін, проте все закінчилося перемогою жовто-синіх з рахунком 3:0. Команда продовжує турецькі збори.