8 квітня 2022 11:47
1

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Позиції України стабільні, Англія поза конкуренцією

Після перших матчів 1/4 фіналу трьох єврокубків Україна зберегла 12-те місце у рейтингу УЄФА. Із конкурентів, які продовжують боротьбу в єврокубках, у нашої країни залишилися лише Греція та Чехія, які зберегли по одній команді. Греки в чвертьфіналі поки що очок не набирали – ПАОК поступився Марселю, а Славія, зігравши внічию з Фейєнордом, принесла країні 0.2 бали (одне очко розділимо на п’ять клубів, що стартували).


Щодо України, то Шахтар був головним здобувачем України нинішнього сезону в єврокубках. В активі Гірників – 9,5 очок: 3,5 – зароблені за три перемоги та нічию у кваліфікаційних раундах, 4 – бонус за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів, два бали – за дві нічиїх на груповому етапі. Динамо має п’ять набраних балів. Стільки ж у скарбничку України принесла Зоря. Одне – Колос, 0,5 – Ворскла.


Як уже було сказано вище, Україна завершила сезон на 12-му місці в рейтингу УЄФА. В активі наших клубів 4,2 бали цього сезону. Причому, зважаючи на все, Україна залишиться на цій позиції.


Відзначимо й упевнений виступ Англії. Мало того, що Прем’єр-ліга зберегла найбільше представництво в єврокубках – п’ять команд, також родоначальники футболу ще й лідирують і в загальному заліку, і за показниками сезону-2021/2022.


Зважаючи на те, що рашка отримає "бублика" за наступний сезон...))
Україна, якщо буде така можливість (!!!), може наздогнати. Навіть за такого "страшного" сезону, як оцей