1 квітня 2022 08:35

Інфантіно: "ФІФА не пропонувала проводити чемпіонат світу раз на два роки"

Президент ФІФА Джанні Інфантіно, виступаючи в Досі перед проведенням жеребкування чемпіонату світу-2022, заявив, що організація не пропонувала проводити турнір раз на два роки. "Є великий опір цьому, з цього слід розпочати обговорення", – наводить його слова ВВС.


"ФІФА не пропонувала проводити чемпіонат світу раз на два роки.


Давайте прояснимо процес тут — останній конгрес ФІФА попросив адміністрацію ФІФА… розпочати техніко-економічне обґрунтування проведення чемпіонату світу кожні два роки.


Адміністрація ФІФА під керівництвом Арсена Венгер зробила саме це. ФІФА нічого не пропонувала, але дійшла висновку, що це можливо, що це матиме якісь наслідки та вплив.


Ми виявили, що це було б можливе і навіть позитивно для більшої частини світу, але, звичайно ж, є і великий опір цьому, і саме з цього слід розпочати обговорення.


Ми розглядаємо усі варіанти. Ми витратимо час, який знадобиться, щоб максимально ознайомитися і зрозуміти всі позиції", – закінчив голова організації.


У техніко-економічних обґрунтуваннях передбачалося, що країни-члени зароблятимуть додатково 19 мільйонів доларів за кожен чотирирічний період.


Нагадаємо, що УЄФА, а також КОНМЕБОЛ виступили проти цієї ідеї. Міжнародний олімпійський комітет також побоюється, що чемпіонат світу, який буде проводиться раз на два роки, відверне увагу від інших видів спорту.