30 березня 2022 18:36

Журналіст: "Трофейні документи показали, що четверо російських військовослужбовців відмовилися йти вбивати українців. Це значить, інші все знали і могли відмовитися, але пішли добровільно"

Відомий журналіст Юрій Бутусов у своєму Facebook розповів дані з трофейних документів російських військових.


"Російські військовополонені брешуть, коли кажуть, що не знали, що йдуть на війну, а брешуть, що не могли відмовитися від вбивства українців.


Трофейні документи із захопленого штабу БТГР 59-го російського полку в селі Малая Рогань показали, що було четверо військовослужбовців, які відмовилися йти вбивати українців. Це значить, інші знали, а могли і відмовитися, але пішли добровільно.


Командир 59-го полку, лейтенант Євген Бабанін, сержант Микола Анісімов, рядовий Бахтьєр Ешбаєв та старшина Михайло Кутузов відмовилися йти воювати в Україну 18 лютого, згідно з документами штабу полку. Полк увійшов в Україну у складі двох батальйонних тактичних груп, весь список особових складів потрапив у полон бійців 92-ї механізованої бригади під час розгрому російських військ біля Малої Роганьї.


Цікаво, що до 50% особового складу складали строковики. Однак 12 березня, після великої втрати строковиків та прес-конференції, де полонені російські строковики заперечували брехню Путіна про відсутність строковиків в Україні, строковиків 59-го полку відправили до Росії. Списки кадрів, зв'язок, офіцери - все це в руках українських військових.


Українські військові захопили начальника 59-го полку артилерії та начальника зв'язку полку, а також ще кілька десятків військовослужбовців. Батальйонна тактична група полку повністю знищена під Харковом, залишки вивезені до РФ для реформування.


Всі російські воїни могли відмовитися брати участь в нападі на Україну, всі ми кого беремо в полон пішли вбивати нас добровільно", - написав Бутусов.