28 березня 2022 08:49

Як покращити увагу завдяки спорту та іграм

Щоб покращити когнітивні здібності, не обов'язково вирішувати нудні математичні задачі чи ще якось з себе знущатися. Розвинути уважність, логічне мислення та швидку реакцію мозку можна завдяки популярним іграм.


Адже всі ми полюбляємо грати в ігри. Для когось ближче комп'ютерні стратегії, для когось - ігрові автомати на гроші. Ви можете взяти улюблене хобі та повернути його так, щоб воно приносило користь. Від класичних шахів до сучасних настілок - пропонуємо перелік кращих ігор для розвитку уваги та логічних здібностей.

Найкращі ігри для когнітивних здібностей


Існує багато ігор, які тренують увагу, логіку та когнітивні здібності. Навіть складання пазлів змушує вас поглиблювати уважність.


Ми зібрали найцікавіші з ігор, які можна використовувати для розвитку логіки:


1. Шахи. Це логічна гра №1 у світі. Шахи мають досить складні правила, які не дуже легко запам'ятати. Проте в інтернеті знайдете сайти-тренажери для допомоги. Існує також багато сайтів та додатків, у яких можна відшукати партнерів для живої гри. Багатотисячна історія шахів гарантує, що це хобі займе вас надовго. Не впевнені? Подивіться “Гамбіт королеви”, шахи - це нове захоплення мільйонів


2. Покер. Це не лише азартна гра, але й гарне тренування для мозку. Спершу, гемблер має вивчити всі комбінації. Далі - навчитися прораховувати їх ймовірність за картами, що відкриваються на столі. Покер - найбільш логічна з азартних ігор: маєте максимум контролю над тим, чи виграєте. А спостереження за суперниками тренує увагу.


3. Нонограми. Більш відома їх назва - японські кросворди чи головоломки. Принцип гри базується на прораховуванні, яка клітинка має колір, а яка залишається пустою. Тому ця гра дуже тренує увагу та логічне мислення. Над особливо складним кросвордом можна годинами сидіти та прораховувати клітинки.Catan (Колонізатори).


4. Популярна настільна гра пропонує гравцям уявити себе підкорювачами нової частини світу. Ваша ціль - прорахувати, які ресурси вам потрібні, та будувати міста і дороги таким чином, щоб набрати максимум балів. І не дати цього зробити оппонентам! Гра цікава не лише логікою, але й тим, що в неї весело змагатися у компанії друзів.


5. Ерудит. Класична гра в слова, яку полюбляють мільйони. Ціль гравця - побудувати максимальну кількість слів з тих плашок, що йому дісталися. Чим більше ваша ерудиція, чим швидше ви думаєте - тим більше шансів на виграш.


Звичайно, є мільйон інших ігор на уважність та логіку. Тут шахи, квест-кімнати й багато настільних ігор для компанії. Вони не лише змушують думати, але й дають гарний привід повеселитися. Якщо дійсно хочете покращити гостроту свого мислення завдяки іграм - ви знайдете для цього спосіб.

Тренуйте уважність завдяки ставкам на спорт


Спорт у своєму класичному - фізичному - вигляді також може стати гарним тренуванням для уважності. Якщо робите ставки на спорт у букмекерській конторі.

Щоб успішно ставити на спорт та вигравати, беттер має добре розумітися на тих іграх, на які робить ставки. А це значить - дивитися змагання, читати характеристики спортсменів, запам'ятовувати їх стиль гри, сильні та слабкі сторони.


Завдяки цьому беттинг розвиває вміння запам'ятовувати, аналізувати побачене та прораховувати можливі наслідки. Ну і на додаток до розвитку когнітивних здібностей - ви можете отримати суттєвий виграш. Коли цікавитеся азартними іграми, то саме беттинг на спорт є гарним варіантом для покращення уваги та розвитку логіки.


Детальніше про азартні ігри онлайн та як почати на них заробляти, можете дізнатися за посиланням.