23 березня 2022 16:58

Євген ГРЕСЬ: "Під часи війни в вищих дивізіонах європейських чемпіонатів зіграли 74 українських футболіста. Грайте, заробляйте, допомагайте..."

Український тренер-аналітик Євген Гресь, асистент Руслана Ротаня у молодіжній збірній України, у своєму Facebook написав про українських футболістів, які виступають за кордоном під час війни.


"Грайте, заробляйте, допомагайте…


Під часи війни в вищих дивізіонах європейських чемпіонатів зіграли 74 українських футболіста. Це без урахування п’яти гравців, які виходили на поле у першості Білорусі. Не рахуємо її, бо поки не до кінця зрозуміло - Європа то, чи така сама, вибачте, жопа, як і лига-пеньков (чи як вона там зветься). Не зрозуміло до речі, чому ті п’ятеро ще й досі грають у тій Білорусі…


Українські футболісти, які зіграли більше всього матчів під час війни у складі клубів вищих європейських дивізіонів


Максим Таловеров (Славія Чехія) - 6


Олександр Азацький (Динамо Бт Грузія), Геннадій Ганев (Бероє Болгарія), Сергій Крикун (Гурнік Л Польща), Руслан Малиновський (Аталанта Італія), Євген Павлов (Раднічкі Сербія), Олександр Таджибаєв (Віртус Сан-Маріно), Євген Терзі (Подгориця Черногорія), Ігор Худобяк (Етнікос Кіпр) - по 5
Українські футболісти, які забили більше всього голів під час війни у складі клубів вищих європейських дивізіонів


Євген Сердюк (Чорно Море Болгарія) - 5


Руслан Малиновський (Аталанта Італія) - 3


Денис Дедечко (Нарва-Транс Естонія), Артем Фаворов (Академія Пушкаш Угорщина), Андрій Ярмоленко (Вест Хем Англія) - по 2"


Фото: УАФ