14 березня 2022 18:35

Скільки іноземних футболістів розпрощалися із клубами Росії під час війни москалів проти України

Війна, яку підступно розпочала фашистська Московія проти України, призвела до зміни ставлення до російського футболу з боку цивілізованого світу, пише zbirna.com.


Санкції, якими обклали світові лідери економіку москалів, стали додатковим сигналом для найрозумніших. А сам факт повного відсторонення російських збірних, клубів, та й загалом російського спорту від міжнародних змагань примушує задуматися над доцільністю перебування у країні-агресорі.


Російські футболісти — то окремий підвид ссавців, вони у більшості своїй залишаться вдома. Бо за кордоном їх і раніше не цінували, а тут ще й ставлення до них може перетворитися на презирливе або огидне. А от іноземним футболістам ловити у Московії, якщо думати про високі матерії (наприклад, про Лігу чемпіонів), нічого. За винятком тих, звичайно, хто грає виключно за гроші, а спортивні досягнення на п’ятому плані.


ФІФА, до речі, вже дозволила футболістам, враховуючи всі обставини, залишати російські клуби прямо зараз та переходили до інших.


І у березні ми бачимо перших ластівок. Левову частину склали свідомі українці. А поруч з ними з Московії поїхали представники інших національностей. Більшість — у вільне плавання.


А найбільш обачливі вирішили проблему шляхом оренди. До кінця 2022 року в оренді — Вандерсон (за 250 тисяч — Краснодар на цьому ще й якісь гроші зумів заощадити) та Денніс Хаджикадуніч. Подивимося, чи буде у них бажання повернутися до Московії за рік...