2 березня 2022 22:14

"Важка сімейна ситуація". У "Зеніті" вигадали свою причину відходу Ракицького, не бажаючи згадувати про війну в Україні

Олександр Медведєв висловився про відхід Ярослава Ракицького з "Зеніту".


"Я був з Ярославом в контакті протягом усіх кількох останніх днів. Важка сімейна ситуація не дозволяє Ярославу грати зараз у футбол. Не буду розкривати деталей, але ми відверто у всіх аспектах обговорювали дуже нерадісну ситуацію у нього в родині і її наслідки.


По-людськи це абсолютно зрозуміло. Ми ніяк не перешкоджали Ярославу в його бажанні достроково завершити контракт з "Зенітом". За цим в першу чергу стоїть людський фактор.


Ще хочу сказати, що цей футболіст зробив дуже великий внесок у наші перемоги. Три чемпіонства, Кубок Росії, два Суперкубка! Причому Ракицький весь цей час, з Січня 2019-го був гравцем основи, стартового складу. У нього Ярослав влився відразу.


Думаю, кожен уболівальник може згадати тріумфальні епізоди з його участю. Його чарівну ліву ногу. Як говорив герой фільму "Бережися автомобіля": "Ця нога – у кого треба нога".


Розуміння гри, бачення поля у Ракицького приголомшливе. Плюс самовідданість і пристрасність, які хочеться бачити у всіх наших футболістів. Це те, чим сильний "Зеніт" і як команда, і як його окремі гравці.


Ми швидко врегулювали всі технічні моменти. І я дуже сподіваюся, що у Ярослава вдома все буде добре. І що він зможе повернутися у футбол.


Не буду приховувати, ми вже практично домовилися про продовження контракту з "Зенітом". Погодили умови. Залишалися лише дрібні технічні деталі. Але так склалося, що зараз обговорювати продовження безглуздо. При цьому сподіваюся, що пройде короткий час і у нас знову з'явиться можливість повернутися до цієї теми", – сказав генеральний директор "Зеніту".