25 лютого 2022 21:18

"Це Третя світова, яку почала нацистська Росія". Українські футболісти звернулися до прем'єра Угорщини

Іван Петряк, Євген Макаренко, Ігор Харатін, Артем Шабанов, Богдан Лєднєв та Олександр Зубков написали звернення до вищого керівництва Угорщини з проханням допомогти Україні.

Українці, які виступають в сусідній країні, вирішили достукатися до глави Угорщини, щоб той показав політичну волю і прийняв ряд рішень щодо країни-агресора.

"Звертаємося до Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і всього керівництва країни з проханням не на словах, а ділом надати допомогу Україні через військове вторгнення Росії.

Негайно вимагаємо застосувати до Росії найсильніший пакет санкцій, відключити від системи SWIFT, підтримати введення миротворців ООН, допомогти Україні зброєю.

Це Третя світова війна, яку почала нацистська Росія. Це не просто російсько-український конфлікт", - сказано в пості, опублікованому українцями.

Нагадаємо, що Петряк, Шабанов, Лєднєв і Макаренко представляють Фехервар, Зубков грає у Ференцвароші, а Харатін виступає за польську Легію, але з 2019 по 2021 рік він також захищав кольори Ференцвароша.