14 лютого 2022 19:00

"Це та перлина "Динамо", яку потрібно розвивати". Журналіст - про талановитого легіонера киян

Журналіст Ігор Циганик в ефірі шоу "Циганик LIVE" на Footballhub розповів про перспективи сенегальського півзахисника "Динамо" Самба Діалло.


- Чи не зловив Діалло "зірочку"? У кожного футболіста є провальні моменти в кар'єрі, але я не вважаю, що у нього зараз якийсь провал. Він - частина команди. І якщо команда проходить далі, значить, все робиться правильно.


Те, що він з кимось побився на зборах... Він емоційний. Згадайте того ж Тайсона, який теж дуже емоційним був. Інший легіонерів згадайте теж. Ми всі емоційні. Не забив пенальті? Роберто Баджо теж не забивав. Це та перлина "Динамо", яку потрібно розвивати.


Пам'ятаю, що з усіх молодих легіонерів, яких привозили в Київ, відразу в очі кидався Юссуф. Його реально хотіли підписати топ-клуби, але він приїхав до "Динамо", яке "вигризло" цього футболіста. Може, він не повністю реалізував себе в Києві через травми, яких було дуже багато... Але рівень Айїла свій тримав, і рівень дуже хороший.


Діалло по тому, як він приходив в "Динамо", по тому фону, який йде за ним, нагадує Юссуфа. Думаю, у нього дуже хороше майбутнє в команда. А емоції - це нічого страшного. Гірше було б, якби їх не було. Нехай вони краще будуть. Нехай він не забиває пенальті, але команда проходить далі, а потім, коли потрібно буде, він заб'є.


Діалло - хороший футболіст, але при всій повазі, він поки – це юнацький рівень. Поговоримо про нього трохи пізніше, коли він стане футболістом першої команди. А там дуже велика конкуренція на його позиції – Вербич, Витинью. А брати футболіста, який міг би грати за молодіжний склад і мати постійну ігрову практику, але буде сидіти на лавці…


Думаю, через такі причини Луческу поки Діалло і не викликає. Кожен тренер розуміє, як йому потрібно будувати команду. Якщо той же Вівчаренко повинен приїхати, так як на його позиції повинна бути конкуренція, то на позиції Діалло…


Ви бачите, як той же Вітінью проводить збори? Дай Бог, щоб він все це переніс і на чемпіонат! Почав забивати Вербич, є де Пена. Конкуренція досить серйозна. Де буде Діалло? Він прийде в першу команду "Динамо" тоді, коли буде найпотрібніше. І Луческу це розуміє.


Згадайте, як у "Шахтарі" довго сидів у запасі Вілліан, Тейшера, поки не отримав свій шанс. Луческу прекрасно розуміє, коли потрібно підпускати футболіста до складу, коли він може дати результат.


Це все і є стратегічне тренерство. Тренер - це не тільки людина, яка виходить на поле і своїми свистками змушує всіх працювати, придумує якусь певну систему. Він повинен жити цим колективом, розуміти кожен крок кожного окремого футболіста.


Думаю, коли у де Пени закінчиться контракт, він піде. Подивимося, як будуть йти справи з Вербичем, може, його будуть пробувати на позиції центрального нападника. Подивимося також, як буде виглядати Вітінью. Але на сьогоднішній момент Діалло буде дуже важко з ними конкурувати, а на юнацькому рівні у нього є шанс виграти досить серйозний трофей.


Діалло є частиною і одним з лідерів команди, яка обіграла "Депортіво" і зробила дуже хороший крок. Немає ніяких проблем. Він буде грати в "Динамо", і я впевнений, що у нього хороше і перспективне майбутнє.