14 лютого 2022 17:34

ФІФА дискваліфікувала чотирьох футболістів збірної Аргентини

Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення щодо перерваного матчу кваліфікації ЧС-2022 між збірними Бразилії та Аргентини, який не був дограний 5 вересня 2021 року.


Зустріч Бразилія - Аргентина була перервана через кілька хвилин після її початку через появу на полі місцевих санітарних властей і заворушень, що почалися. Як виявилося, четверо аргентинських футболістів, які виступають в АПЛ, не відбули обов'язковий карантин після приїзду до Бразилії. Цими гравцями виявилися Еміліано Мартінес, Еміліано Буендія, Джованні Ло Чельсо і Крістіан Ромеро. Двоє останніх вийшли на гру в стартовому складі альбіселесте.


Після ретельного розслідування різних фактичних елементів і в світлі застосовних правил дисциплінарний комітет ФІФА вирішив, що матч повинен бути переграний в дату і місці, які будуть визначені ФІФА.


Крім того, дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення оштрафувати бразильську і аргентинську футбольні асоціації на загальну суму в 800 000 швейцарських франків, а також відсторонити аргентинських футболістів Еміліано Мартінеса, Еміліано Буендію, Джовані Ло Чельсо і Крістіана Ромеро на два матчі кожного за недотримання міжнародного протоколу матчів під егідою ФІФА.