13 лютого 2022 13:12
1

Клуб Андрія Шевченка. Рекорди українців у Лізі чемпіонів

У плей-офф нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів, що поновлюється вже наступного тижня, візьмуть участь тільки три українські футболісти, пише zbirna.com. І якщо у захисника Манчестер Сіті Олександра Зінченка і нападника Бенфіки Романа Яремчука є непогані шанси з'явиться на полі, то у голкіпера Реала Андрія Луніна їх небагато. Наш воротар вже 18 матчів ЛЧ поспіль потрапляє в заявку, але ніяк не може дебютувати в цьому турнірі…



У Зінченка, до слова, зараз 25 ігор у Лізі чемпіонів. Ще пару сезонів - і він може наблизитися до топ-10 українських гвардійців турніру. На першому місці в цьому рейтингу Андрій Шевченко, який в основній сітці ЛЧ провів рівно 100 матчів. У теорії його рекорд може перекрити Андрій П'ятов, але для цього потрібно відіграти як мінімум три повних групових раунди, а це, швидше за все, малоймовірно. На 30 поєдинків відстає Ярослав Ракицький, але і йому теж доведеться сильно постаратися.


Ще менше шансів - у конкурентів Шевченко в бомбардирському рейтингу. Тут навіть теоретичні розклади поки оцінювати немає сенсу. Колишній нападник Динамо, Мілана і Челсі забив у Лізі чемпіонів 48 м'ячів. За ним йде Сергій Ребров (21), а потім... прірва. До слова, у списку всіх гвардійців ЛЧ Андрій Шевченко поступається 41-му виконавцю, а серед снайперів - тільки восьми.

Свин 3 гола забил, а не 5