11 лютого 2022 19:56

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ: "Після "Депортіво" хлопці дивляться в бік "Реала"

Помічник головного тренера "Динамо" (U-19) Олег Венглинський в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував перемогу динамівської молоді в плей-офф Юнацької ліги УЄФА проти іспанського "Депортіво", а також розповів про завдання команди на наступні стадії турніру.


"До гри з "Депортіво" ми дійсно підходили з великими кадровими проблемами. Були дискваліфіковані хлопці, які захворіли. Тому склад був бойовий, але не оптимальний. Однак в "Динамо" є золоте правило: "Незамінних футболістів не буває", тому в цій грі показали свої найкращі якості всі, і ті, у кого раніше було менше ігрової практики.


На мій погляд, нам вдалося вистояти і обіграти "Депортіво" за рахунок командних дій, повної самовіддачі кожного гравця, на полі був колектив однодумців, який був готовий дати бій супернику, на боці якого була невелика перевага - рідне поле і величезний тиск трибун, адже стадіон був заповнений під зав'язку. На установці головний тренер говорив про це, адже ми стали єдиною українською командою, що грала в єврокубках навесні. Ми знали, що буде велика увага, трансляція матчу на всю країну, і хлопці впоралися, показавши всю майстерність на футбольному полі.


Шумовий тиск і колосальний прес з боку трибун зіграв на боці господарів десь у перші 10-15 хвилин матчу. Ми пропустили швидкий гол. Мабуть, позначилося хвилювання. Але хлопцям вистачило майстерності та спортивної злості забити гол у відповідь. Потім команда відчувала себе вже впевненіше і стала грати в той футбол, до якого ми готувалися до матчу. Кожен знав свій маневр і завдання на футбольному полі.


Ми не можемо сказати, що тільки вина нашого воротаря у другому пропущеному голі. Там був ланцюг помилок. Але Ігнатенко впорався, не зламався, і по футбольному "відмазався" в серії післяматчевих пенальті. На нього був колосальний тиск, адже це був його перший матч. Але тим і прекрасний футбол, що протягом 90 хвилин можна все перевернути і з антигероя стати героєм матчу. Для нього гра з "Депортіво" - великий крок рости далі. Він впорався з неймовірним тиском, який був за його спиною на трибунах. Навіть ми, тренери, його випробували, коли почалася серія пенальті, не кажучи вже про хлопців.


Якщо говорити про жеребкування, то ми вже грали з "Ювентусом", "Барселоною", "Баварією", обігравали їх. Тому тепер когось боятися немає сенсу, тим більше, що "Депортіво" був одним з найсильніших наших суперників. Навіть у меншості іспанці грали здорово, підібратися до їхніх воріт було непросто. Тому хлопці зрозуміли, що вони не гірше, а навіть краще іменитих суперників. І танцюють, як ми побачили в роздягальні, до речі, не гірше, ніж грають у футбол і можуть дати фору навіть нашому Монатіку.


На мій погляд, в наступній стадії команда готова грати з будь-яким суперником, хоча поглядає в бік мадридського "Реала". Упевнений, що до другого березня ми підготуємося ще краще, у нас буде більш широкий вибір футболістів, адже в обойму повернуться Боль, Бражко, Волошин та інші хлопці. Ми будемо грати на перемогу, хто б не дістався, тому що стоїть завдання дістатися до фіналу Юнацької ліги УЄФА".