11 лютого 2022 10:11

Володимир ГОРИЛИЙ: "У "Динамо" краще поставлена гра, ніж у "Шахтаря"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com поспілкувалася з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних із Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці екс-захисник збірної України Володимир ГОРИЛИЙ.


— Володимире Івановичу, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

— Я віддаю перевагу «Динамо». У киян найкраще поставлена гра. Шахтар поки що не вражає. Я не бачу, щоб щось змінилося з приходом у Шахтар Роберто Де Дзербі. Так, можна зробити знижку, що італійський фахівець працює з командою перший рік, а це ще одна перевага підопічних Мірчі Луческу.


— Яка команда здобуде бронзові медалі?

— Третє місце розіграють Дніпро-1 та Зоря. Перевага поки що у дніпрян. Вони попереду на чотири очки, а це непоганий гандикап. Втім, їм непросто компенсуватиме втрати в особі Владислава Дубінчака та Данила Ігнатенко.

У матчах з Динамо та Шахтарем Зоря моментами виглядали непогано, але у луганчан у першій частині чемпіонату було багато невиправданих втрат. Втім, я хочу побажати Віктору Скрипнику, у якого влітку закінчується контракт, добре закінчити, оскільки умови для роботи у наставника були не найкращі.


— Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату посядуть місця з 13-го до 16-го.

— Вважаю, що Маріуполь та Мінай замкнуть турнірну таблицю. У перехідні матчі вирушить Інгулець, а ось Чорноморець може вибратися. Принаймні матчі на турнірі Winter Cup показують, що одесити можуть зіпсувати нерви командам з верхньої частини турнірної таблиці. Тому компанію Інгульцю, гадаю, складе Львів.


— Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?

— Ніхто не виявив себе дуже яскраво. Можу відзначити хіба що Артема Довбика і те за рахунок його гри у збірній України. У чемпіонаті нападник забивав здебільшого командам із нижньої частини турнірної таблиці.


— Що скажете про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

— Рівень Прем'єр-ліги поки що перебуває на дуже низькому рівні. Принаймні нам ще далеко до зразків змагань у середині 2000-х. Ми вже докотилися до того, що втратили пряму путівку до групового етапу Ліги чемпіонів. Повернути цю квоту найближчим часом буде дуже складно.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото: ФК "Таврiя"