3 лютого 2022 12:14

Два угорські клуби стали закордонними філіями збірної України

У січні Динамо відправило Богдана Леднєва в оренду до угорського Фехервару до кінця року. Українець уже дебютував у новій команді – у поєдинку з Академією Пушкаша (0.1), пише zbirna.com.

Пізніше ряди Фехервара поповнив та інший динамівець – угорці оформили повноцінний трансфер Артема Шабанова. Тепер у місцевій першості виступають вже 14 наших футболістів.

Зазначимо, що Леднєв минулого року викликався до збірної України, але поки що за неї не зіграв. В активі Шабанова є два матчі за синьо-жовтих. Крім Богдана та Артема в Угорщині цього сезону виступають інші футболісти з досвідом перебування в національній команді.


Олександр Зубков (Ференцварош)


Збірна України: 18 матчів, 1 гол, 1 асист.

Вінгер проводить свій третій сезон в Угорщині та є дворазовим чемпіоном країни. У нинішній кампанії Зубков відіграв 24 поєдинки, у яких набрав 3+6 за системою «гол+пас». Ференцварош наразі лідирує у національній першості та продовжує боротьбу у Кубку. У Лізі Європи Фраді посіли останнє місце у групі.


Ігор Харатін (Ференцварош)


Збірна України: 4 матчі.

Хавбек починав сезон у Ференцвароші, але був змушений в авральному порядку залишити розташування національної команди, оскільки першого дня вересня його продали в Легію. В Угорщині Харатін тричі ставав чемпіоном, провів 108 матчів, у яких набрав 11+11 за системою "гол+пас".


Євген Макаренко (Фехервар)


Збірна України: 15 матчів, 1 асист.

Влітку хавбек змінив Бельгію на Угорщину. За півсезону у Ференцвароші Макаренко провів 19 поєдинків, у яких віддав троє асистів. Його команда займає четвертий рядок у чемпіонаті, продовжує боротьбу у Кубку, а також вилетіла у кваліфікації Ліги конференцій.


Іван Петряк (Фехервар)


Збірна України: 5 матчів.

Ще один партнер Лєднєва та Шабанова по команді. Петряк виступав в Угорщині спочатку за Ференцварош, з яким взяв чемпіонство, але 2019-го перейшов у стан лютого ворога будепештців. Цього сезону вінгер провів за Фехервар 18 матчів, забив п'ять голів і віддав двох асистів.


Володимир СЕРЖАН