30 січня 2022 14:11

В'ячеслав СВІДЕРСЬКИЙ: "Конкуренція в Прем'єр-лізі повинна збільшитися"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-лігою. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці екс-гравець Шахтаря і збірної України В'ячеслав СВІДЕРСЬКИЙ.


- В'ячеслав, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Фрагментарно Шахтар показує класний футбол, але в основному це стосується Ліги чемпіонів, а ось в чемпіонаті гірники, як мені здається, не завжди показують весь свій потенціал. Динамо поліпшило свою гру, але питання до реалізації залишаються, інакше кияни не відставали б від донеччан на два очки. Поки складно сказати, хто з конкурентів виграє золоті медалі в поточній першості. Все вирішиться в останніх турах.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Враховуючи турнірне становище, то в це суперництво Ворскла зможе вклинитися тільки в тому випадку, якщо полтавці гратимуть так, як це у них виходило на старті сезону. Все-таки відставання від третього місця в сім очок перед відновленням турніру, забагато. Швидше за все, боротьба розгорнеться між Дніпро-1 і Зорею. А тут я віддаю невелику перевагу команді Ігора Йовичевича.


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- На останні два місця головними претендентами, вважаю, будуть Минай і Маріуполь, хоча, зрозуміло, що ці команди зроблять все, щоб не опинитися в числі невдах нинішнього сезону. Чорноморець, на мій погляд, вибереться з небезпечної зони, оскільки там зараз йде серйозний набір виконавців. Тому 13-е і 14 місця я віддам Інгульцю і Руху.


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Артем Довбик. Незважаючи на свої габарити, цей нападник добре працює з м'ячем, постійно націлений на ворота противника. До того ж і в збірній форвард непогано себе зарекомендував.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Особливого поліпшення я поки не бачу. Хоча хочеться вірити, що з прогресом Дніпра-1, виходом в Прем'єр-лігу Металіста, сподіваюся, і Кривбасу, конкуренція вже в наступному сезоні помітно збільшиться.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК