30 січня 2022 12:18

"Був вражений кількістю людей, які прийшли його проводити". Ігор Суркіс - про смерть свого батька

Президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів про свого батька.


- Абсолютно не боюся старості, про це не замислююся. У мене батько прожив до 101 року. За 8 годин до його смерті я з ним ще грав в карти. Вранці я повинен був виїхати на збір до Туреччини, це було 4 лютого. На жаль, його не стало.


Розумію, що він прожив красиве життя, важке життя – він пройшов весь шлях війни. Для нас це трагедія в родині донині. Хоча він прожив таке життя, але я у нього багато чому навчився. Стійкості і найголовніше - не зраджувати своїх друзів. Зрада - найстрашніше, що може бути в житті. Ми там відповімо за це все.


У мене рік жалоби. Я і свій день народження не святкував. І в моїй родині ніхто не гуляв в цей рік.


Батько говорив дуже мудрі поради під час футболу. До речі, останній матч був, коли ми з "Колосом" зіграли 2:2, батько впав, засмучений був, до речі, через суддівство, і зламав кілька ребер. Ми його хотіли везти в лікарню, він говорив: "Заживе як на собаці". І дійсно він не скаржився, не стогнав ніколи.


Єдине він просив: "Синку, настане момент, коли мені треба буде піти. Я тебе прошу: тільки зробіть так, щоб я не мучився. Не треба мене тягнути по докторах, професорам". Він завжди говорив: "Дата народження і дата смерті написана. Тому ставтеся до цього спокійно".


Він часто останнім часом ще повторював таку фразу: "Знаєте, на моїх похоронах сильно не плачте. Але особливо не веселіться".


Вам скажу відверто, був вражений кількістю людей, яке прийшло його проводити. І Ахметов приїхав, Коломойський з Боголюбовим приїхав. Приїхали люди, які перебували в іншій точці. Одні в Дніпрі, Ахметов тільки брата поховав. Були люди не тому що нам віддати якусь данину поваги, а вони саме знали мого батька.


Скільки мій батько лаявся з Ахметовим. Нещодавно мені Рінат говорив: "Батя проходить повз, а я сиджу осторонь і думаю, що він мене не бачить. Він проходить: "Рінат, пенальті не було". Це він згадує. Це все у футболі такі емоції хороші.


Царство йому небесне. Він молиться про те, що у його синів були успіхи, – сказав Суркіс.