28 січня 2022 08:28

Італійський журналіст: "Якщо Шевченко відмовиться від грошей, то "Дженоа" його відпустить"

Італійський журналіст Валеріо Аррікелло вважає, що найближчі дні покажуть, чи хоче Шевченко насправді працювати зі збірною Польщі, або ж він погодиться залишитися на контракті з "Дженоа", навіть якщо це завадить йому знайти роботу в найближчому майбутньому.


- "Дженоа" не хоче спілкуватися з журналістами на цю тему. Ніхто в клубі не говорить про те, як проходять переговори з Шевченком. Але вже зрозуміло, що позиція "грифонів" максимально проста: якщо Андрій хоче працювати з Польщею, то грошей він не отримає. Це був би ідеальний варіант для "Дженоа", так як вони могли б заощадити пристойну суму і не виплачувати компенсацію.


Мені здається, що головне питання-чи готовий Шевченко до такого розвитку подій? Якщо український тренер хоче працювати зі збірною Польщі і у нього дійсно є хороша пропозиція від місцевої федерації, то "Дженоа" його відпустить. Якщо Шевченко відмовиться від грошей, то "грифони" не будуть його утримувати.


Помилка "Дженоа" полягала в тому, що спочатку вони обрали тренера, а вже потім генерального директора, чия філософія відрізняється від філософії Шевченка. Загалом, коли робиш серйозні інвестиції в тренера, потрібно дати йому час, щоб він міг побудувати команду. Так, результати були поганими, але календар був складним, а в команді було багато травм. Тільки в останній грі, з "Міланом", команда зіграла дійсно добре, хоч і програла. Якщо не було довіри з боку керівництво клубу, то правильно, що сторони вирішили попрощатися. Але я вважаю, що Шевченко в іншому клубі або збірній може довести, що він хороший тренер, - розповів Аррікелло в інтерв'ю Sport TVP.