27 січня 2022 10:12

Ігор ЖАБЧЕНКО: "Буяльський проводить, мабуть, свій найкращий сезон у "Динамо"

Колишній гравець "Чорноморця" і збірної України Ігор Жабченко у інтерв'ю zbirna.com поділився очікуваннями від весняної частини сезону.


- Ігорю Валентиновичу, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Динамо. Козир киян - їхній наставник, який володіє набагато більшим досвідом, ніж його колега з Шахтаря.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Зоря, Дніпро-1 і Ворскла команди приблизно однакового рівня. Але я поставлю на луганчан, у яких склад, як мені здається, сильніше. І знову ж таки, досвіду подібної боротьби більше у Віктора Скрипника.


- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Вилетять Маріуполь і Минай, а Інгулець і Чорноморець зможуть обійти Львів і Рух. Саме львівським командам я віддаю місце в перехідних матчах.


- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?


- Буяльський. Своїми активними, результативними та неординарними діями це півзахисник вів за собою команду. На мій погляд, Віталій поки проводить, мабуть, свій найкращий сезон у Динамо.


- Що скажете про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Поки борсаємося, оскільки у нас зараз є тільки дві команди більш-менш середнього європейського рівня. Ось якщо до Динамо і Шахтаря приєднуватися ще кілька клубів, і коли у нас будуть легіонери, такі, які були, наприклад, в 2012 році, тоді і чемпіонат буде сильнішим. Зараз ситуація в українському футболі дзеркально тієї, яка відбувається в країні.


Фото - Footboom