24 січня 2022 23:31

Ігор ЦИГАНИК: "Я даю не дуже багато відсотків на те, що Шевченко може очолити збірну Польщі"

Журналіст Ігор Циганик у ефірі своєї програми "Циганик LIVE" прокоментував чутки, згідно з якими Андрій Шевченко вже найближчим часом може стати головним тренером збірної Польщі.


- Після того, як Шевченко залишив посаду головного тренера "Дженоа", з ним зв'язався Цезарій Кулеша, президент Польського футбольного союзу. Він запропонував Шевченкові очолити збірну Польщі. Однак сам Шевченко сказав, що на цьому етапі у нього не вирішене питання з "Дженоа", а саме - чинний контракт з генуезцями і він повинен виконувати його умови.


Кулеші до 31 січня потрібно визначитись з головним тренером національної збірної Польщі. Шевченко сказав, що навряд чи зможе вирішити всі свої питання з "Дженоа" до цього часу, але якщо вдасться – то він готовий розглядати пропозицію очолити "Кадру" і обговорювати деталі контракту.


Шевченко не має зараз можливості вести переговори про те, щоб працювати в іншій команді, оскільки у нього на даний момент діє контракт з "Дженоа". Тому деталі контракту, гроші, умови, це все, наскільки я розумію, вони навіть не обговорювали.


Контракт Шевченка з "Дженоа" діє до травня 2024 року. Серйозний контракт і серйозні гроші. "Дженоа" повинна зараз зробити пропозицію Шевченкові: або продовжити з ним співпрацю, або все-таки спробувати розірвати угоду і запропонувати компенсацію.


На сьогоднішній момент Шевченко не має можливості розірвати контракт з "Дженоа" просто сам по собі. "Дженоа" повинна зробити крок, щоб намалювати дорожню карту, як вони будуть розходитись з Шевченком. Зараз, на цьому етапі, м'яч на стороні "Дженоа".


Попри це, поляки не збираються платити компенсацію за нашого тренера. Тому я даю не дуже багато відсотків на те, що Шевченко може очолити збірну Польщі. Все решта – просто розмови.