24 січня 2022 19:32

Арсеній ФІЛАТОВ: "З кожним днем з'являється все більше сил та енергії"

Захисник «Динамо» U19 Арсеній Філатов поділився враженнями від тренувального процесу та першого контрольного матчу на зборі команди в Туреччині.


- Які особливості мала сьогоднішня робота на вечірньому тренуванні?


- Перша вправа у нас була у двох великих квадратах, і її суть полягала в тому, щоб троє людей, які відбирали м'яч у квадраті, працювали разом, знаходилися за 5-10 метрів один від одного, перекривали зони та взаємодіяли між собою. А наприкінці тренування ми просто пограли у футбол – для душі.


- На що було спрямоване ранкове заняття?


- Ми включилися в роботу від самого ранку, зарядилися силами на вечірнє тренування. Вранці у нас зазвичай проводиться основна робота, щоб ми швидше прокинулися, щоб з'явилося більше енергії на наступні заняття.


- Ти був одним із тих гравців, хто провів найбільшу кількість ігрового часу в матчі з «Демреспором». На сьогоднішніх тренуваннях у вас було менше роботи?


- Так, Вася Танчак, Макс Дячук, Тоха Царенко, Саша Яцик і я зіграли більше одного тайму, тому сьогодні вранці нам дали відпочити, щоб ми могли відновитись і мали більше сил для вечірнього тренування.


- У першому контрольному матчі вам довелося поштовхатися з дорослою командою. Які враження?


- Якщо чесно, мене ця команда вразила тим, що вони, незважаючи на вік, доводили для себе, що хочуть грати у футбол. Було цікаво зіграти з такими суперниками. За них грали два габаритні нападники, з якими було важко штовхатися. Але, гадаю, в цілому впорався.


- Як тобі далися ці перші ігрові 70 хвилин? Ноги не підсіли?


- У першому таймі ноги трохи підсіли. Але далі ввімкнулося друге дихання та полегшало. У Києві ми провели двотижневий цикл, працюючи над функціональною підготовкою. Тому, як казав Ігор Володимирович (Костюк. – Прим.ред.), ми поклали основні сили, які витратили на тренуваннях, у кишеньку, і на іграх їх витягуємо.


- У цьому матчі Попов отримав синець під оком, Горбачу дісталося по спині, Танчаку зарядили у чоло. Це якось приголомшило?


– Це футбол, де буває всяке. Я розумію, якби хтось, не дай боже, зламав ногу… А так – ударили в ніс, підвернув ногу – це дрібниці.


- Чому так довго не могли забити?


- Не хочеться, щоби це прозвучало як відмазка. Це був наш перший матч у новому році, ми провели лише п'ять тренувань із м'ячами. Тому довго довелося вмикатися.


- Символічно, що саме захисник Макс Дячук забив перший м'яч «Динамо» U19 у 2022 році?


– Вважаю, що це нормально. На гол працює вся команда.


- Потрібно віддати належне Мегді, який зробив блискучу подачу з кутового?


- Мегді – молодець, хороший хлопець. Він залишається після тренувань, відпрацьовує удари по воротах та кутові. Можна сказати, що працює над стандартами. Мені дуже подобається, як Мегді подає.


- Чи відчуваєш ти вже втому від безперервного тренувального процесу?


- Поки що не відчуваю. Навпаки – з кожним днем з'являється все більше сил та енергії, хочеться більше тренуватися та грати у футбол.