24 січня 2022 10:07

Тарас КАБАНОВ: "У боротьбі за бронзу мій фаворит - "Зоря"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних із Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це - на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі.


Взяв участь у цій рубриці екс-гравець Карпат та збірної України Тарас КАБАНОВ.


— Тарасе, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

— Якщо відверто, то я симпатизую Динамо, яке робить ставку на доморощених виконавців. А те, що динамівська школа працює продуктивно, підтверджує запрошення Віталія Міколенка до найсильнішої ліги світу. До речі, я не вважаю його відхід до англійського Евертона великою втратою для киян. Просто позиція лівого захисника не є ключовою в тактичних побудовах.


У боротьбі за чемпіонський титул дуже багато залежатиме від того, чи динамівці посиляться забивним нападником. Якщо так, то помітно ускладнять життя Шахтарю, інакше гірники повернуть собі звання найкращої команди.


— Яка команда здобуде бронзові медалі?

— Мій фаворит — Зоря, яка має більший досвід і більш збалансований склад, ніж у конкурентів — Дніпра-1 і Ворскли.


— Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату посядуть місця з 13-го по 16-е.

— Вимушені будуть знизитися в класі Маріуполь і Мінай, а участі в перехідних поєдинках не уникнути комусь із трійці: Інгулець, Львів, Металіст 1925. Думаю, що Чорноморцю під керівництвом нового головного тренера Романа Григорчука вдасться видертися з небезпечної зони.


— Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?

— Свого часу мені доводилося виступати у нападі, тож більше стежив за гравцями цього амплуа. Добре виявив себе дніпрянин Артем Довбик, віддам належне і динамівському універсалу Денису Гармашу, котрий досить ефективно діяв на вістря.


— Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

— На мою думку, він росте. І хоча доля чемпіонського титулу знову вирішується у суперництві Динамо та Шахтаря, але їм все важче доводиться у битвах із переслідувачами. Особливо додали Дніпро-1, Ворскла та Олександрія.


Василь МИХАЙЛОВ