23 січня 2022 19:13

Не обійшлося без легендарного бразильця. Головний тренер "Динамо" розповів, через кого він пішов з топ-клубу

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу в інтерв'ю румунському шоу "Legendele" розповів, що бразильський нападник Роналдо свого часу вплинув на його відхід з міланського "Інтера".


За словами румунського наставника, Роналдо був вкрай примхливим гравцем, і одна з його витівок і послужила причиною відходу Луческу з клубу. Тоді бразилець поїхав на знаменитий карнавал в Ріо, збрехавши президенту "Інтера" Массімо Моратті, що його мати хвора.


Мірча Луческу не став миритися з цією ситуацій, хоча, за його словами, він ще не бачив такого ж талановитого гравця, як Роналдо. Румунський наставник вважає, що кар'єра легендарного нападника могла б бути куди більш результативною, якби він не зловживав видовищністю у своїй грі.


- Роналдо - феномен. Він був великим і сильним гравцем, і знав про це, заробляючи собі на життя так, як він хотів. Йому також "не пощастило", що Моратті настільки сильно дбав про нього. Я пішов з "Інтера" через одну з таких ситуацій, але мене ніхто тоді не виганяв, я сам подав у відставку.


В одному з матчів проти "Манчестер Юнайтед" я замінив Роналдо, після чого він відправився прямо в аеропорт, але нікому нічого не сказав. Пізніше він сказав Моратті, що його мати хвора, а сам відправився на карнавал. А у нас через три дні був чемпіонський матч. Цього я терпіти не став…


Я подзвонив Моратті, який тоді був у Нью-Йорку, і сказав, що не збираюся це терпіти, і що у мене є ще 10 гравців, у яких немає проблем, і які хочуть грати. Незабаром було оголошено, що новим тренером команди буде Ліппі, ось і вся ситуація.


Це був дуже примхливий вчинок, якщо говорити про Роналдо. Він просидів там до 4 ранку... А потім отримав травму. У нього були екстраординарні якості, я ніколи не бачив такого гравця. Те, що він робив на тренуваннях в грі 1 в 1… Він поставив на місце Уеста! Причому, дуже швидко.


Я якось просив його, чому він так чинить, і почув у відповідь: "Тепер, коли я такий, який є, я можу жити так, як хочу", - сказав Луческу.


Нагадаємо, що Луческу був головним тренером "Інтера" в сезоні 1998/99.