22 січня 2022 10:48
1

Екс-форвард "Зорі": "Будинки у Запоріжжі не ремонтують через можливу війну"

Бразильський форвард «Тулузи» Рафаель Ратао (23 матчі, 10 голів та 2 асисти у поточному сезоні у всіх турнірах за команду) згадав період виступів у складі луганської «Зорі», а також поділився спогадами про Україну.


«Коли я виступав за «Оесте», то поговорив зі своїми агентами та сказав, що хотів би залишити Бразилію та пошукати можливості у Європі. З'явився варіант із «Зорею», де я добре почав, забивав голи, але потім отримав травму паху. Після цього мене орендував «Слован» із Братислави, де я остаточно відновився, почав добре проявляти себе і мене підписали на повноцінній основі».


«В Україні я мав багато терпіння, адже я опинився практично один у країні, де будь-якої миті могла розпочатися війна. Я вважаю, що й досі у Луганську є конфлікт. «Зорі» довелося переїхати до Запоріжжя, і це був важкий час. По вулицях ходили люди зі зброєю, стояли солдати, попереджали, щоб ми не виходили з дому. Там будинки не відремонтовані ззовні, бо будь-якої миті може початися війна і все буде зруйновано», - розповів Ратао.


Зазначимо, що Рафаель Ратао не застав період перебування «Зорі» у рідному для неї Луганську, оскільки перейшов до клубу влітку 2018 року. Очевидно, що вся розповідь бразильського легіонера є його враженнями від перебування у Запоріжжі, де «Зоря» розквартована після вимушеного від'їзду з Луганська.

в 18 році в Запоріжжі стояли солдати, попереджали, щоб ми не виходили з дому?