20 січня 2022 18:47

Відносини босів "Барси" і "Баварії" зіпсувалися. Лапорту дратує інтерес мюнхенців до Педрі

У нинішнього керівництва "Барселони" напружені відносини з босами "Баварії", пише Sport1.de.


Кілька років тому між клубами не було жодних проблем. Прикладом цьому може служити оренда Філіпе Коутіньо з "Барси" в "Баварію" в серпні 2019 року.


З того моменту відносини між "Баварією" і "Барсою" значно погіршилися. На це вплинули і плани каталонців щодо участі в Суперлізі Європи, і поведінка клубів на трансферному ринку.


Президента "Барселони" Жоана Лапорту дратує поведінка босів "Баварії". Деякий час тому мюнхенський клуб зв'язувався з гравцями "Барси" з приводу можливого переходу, не повідомляючи про це керівництво синьо-гранатових. Зокрема, "Баварія" спілкувалася з Педрі до того, як він продовжив контракт з "Барсою", а також з Серджиньо Дестом.


"Баварія" дійсно спілкувалася з гравцями "Барси", не повідомляючи про це клубу. Я не можу сказати, що відносини між клубами дуже погані, але вони точно не ті, що були раніше", – сказало джерело, близьке до керівництва "Барси".


Особливе невдоволення "Барси" викликала поведінка "Баварії" щодо Педрі. Спортивний директор Хасан Саліхаміджич і технічний директор Марко Неппе серйозно працювали над переходом гравця. Угода зірвалася, коли Педрі продовжив контракт з "Барсою", хоча наголошується, що інтерес з боку "Баварії" йому полестив.


Щоб захистити себе від атак мюнхенського клубу надалі, "Барса" прописала в контракті іспанця відступні в розмірі мільярда євро. Це дратує "Баварію", яка хоче підписати Педрі за велику суму влітку 2022 року.


"Барселона" відреагувала на поведінку "Баварії", проявивши інтерес до захисника Нікласу Зюле, контракт якого з мюнхенцями закінчується влітку. Крім того, каталонці стежать за двома молодими талантами "Баварії". Йдеться про 16-річного плеймейкера Кенана Йілдіза і 18-річного форварда Габріеля Відовича, який вже тренується з основою "Баварії".