19 січня 2022 17:02

Власник "Евертона" може продати клуб

Фото - Depositphotos.com


Власник "Евертона" Фархад Мошірі розгляне можливість продажу клубу, повідомляє The Sun.

Відзначається, що до нього вже звертався консорціум зацікавлених ділків, але тих відлякала сума реструктуризації "Евертона".

Зараз клуб оцінюють в 350 мільйонів фунтів, що означає Для Моширі збитки в більш ніж 100 млн у разі продажу. Британо-іранець вклав у "Евертон" понад 450 млн фунтів, 6 років тому він купив 49,9% акцій клубу – зараз частка Моширі становить близько 90%.

Через ситуацію, що склалася продаж "ірисок" бачиться проблемною угодою для їх власника.

Повідомляється, що крім покупок футболістів на більш ніж 600 млн фунтів, "Евертон" також виплатив близько 50 млн менеджерам Рафаелю Бенітесу, Роберто Мартінесу, Сему Еллардайсу, Роналду Куману і Марку Сілві.

За останні три роки "Евертон" втратив в цілому 265 мільйонів фунтів стерлінгів. Клуб витрачає близько 85% свого доходу на зарплати гравцям і менеджерам.

Мошірі також вклав 50 млн фунтів у підготовчі роботи з будівництва нового стадіону. Проте йому все ще потрібно залучити понад 350 млн фунтів у вигляді приватних інвестицій, щоб завершити будівництво нової арени на 52 888 місць.

Відзначається, що фанати "Евертона" стурбовані тим, що фінансові проблеми будуть перекриватися за рахунок продажу футболістів, як Рішарлісона і Домініка Келверта-Льюїна.