18 січня 2022 10:08

Євген ЛУЦЕНКО: "У боротьбі "Динамо" і "Шахтаря" досвід - на боці Луческу"

Поки в українському чемпіонаті пора відпусток, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-Лігою. Але потрібно, відзначити, що все це — на даний момент. Що з цього вийшло, судіть самі. Взяв участь у цій рубриці і екс-гравець збірної України Євген Луценко.


- Євген, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Вважаю, що Динамо. Мірча Луческу вже добре розібрався у своїй команді. Наставник розуміє, чого вимагати від своїх підопічних. До того ж на боці румунського фахівця досвід у порівнянні з Роберто Де Дзербі. Шахтар знаходиться в стадії становлення нової команди. Бразильцям по ранній весні буде важкувато.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- За третє місце буде жорстка боротьба. Ігорю Йовичевичу дали кредит довіри після не зовсім вдалого початку роботи в Дніпрі - 1 і хорватський фахівець поки не підводить. Якщо Дніпряни також продовжать навесні, як закінчили першу частину чемпіонату, то вони головні претенденти на бронзу. Їх головним конкурентом буде Зоря.


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Найскладніше питання по Чорноморцю. У їх ситуації все може скластися по-різному. Спробую сказати так: Львів, Інгулець, Минай, Маріуполь.


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Артем Довбик, Лассіна Траоре (повністю розкритися йому завадила травма) і Олів'є Тілль.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Давно у нас не було 16-ти команд. Я думаю, чемпіонат зростає. Є конкуренція за золоті медалі, за бронзу. У боротьбі за виживання на даний момент задіяно шість-сім колективів. Металіст і Кривбас на підході. Так що з кожним роком буде все цікавіше. Головне, щоб в країні була стабільність.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК