16 січня 2022 19:52

Офіційно. Ігор Леонов очолив вінницьку "Ниву"

Новим головним тренером вінницької «Ниви», команди Другої ліги, став Ігор Леонов. Фахівець із досвідом роботи в Прем’єр-лізі 15 січня підписав контракт із клубом.

Вболівальники зі стажем добре знають Ігоря Леонова як екс-гравця донецького «Шахтаря». Він провів за «гірників» 249 матчів. Також Ігор Леонов захищав кольори клубів Австрії, України і Росії.

Після завершення кар’єри гравця розпочав тренерську роботу. Спочатку шукав таланти для клубу «Шахтар». Після трьох років роботи став тренером у футбольній академії «гірників», а також тренував команду «Шахтар-3» у Другій лізі. У грудні 2010 року Ігор Леонов був запрошений до тренерського штабу маріупольського «Іллічівця», а пізніше виконував обов’язки головного тренера цього клуба. Надалі працював головним тренером клубів УПЛ «Арсенал» Київ і «Минай», який залишив наприкінці минулого року.

Спортивний директор ФК «Нива» Олексій Свіріда сказав: «Ігор Леонов – досвідчений тренер, який працював у структурі «Шахтаря, а також у клубах УПЛ. Для нашого клубу – це важливе підсилення. Сподіваємося, що під керівництвом нового наставника «Нива» зможе досягти вагомих результатів».

У листопаді керівництво «Ниви» відправило у відставку Володимира Циткіна, і виконуючим обов'язки головного тренера команди став Валентин Вишталюк.


Фото - ТК "Футбол 1/Футбол 2/Футбол 3"