16 січня 2022 18:20

Максим КАЛИНИЧЕНКО: "У Шевченка є всі шанси очолити збірну Польщі"

Колишній футболіст збірної України Максим Калініченко прокоментував чутки про можливе призначення Андрія Шевченка на посаду головного тренера збірної Польщі.

Звільнення Андрія Шевченка з "Дженоа" не стало для мене несподіванкою, тому що розмови про це ходили вже більше тижня. Інша справа, я думав, що Шевченку дадуть попрацювати в довгу, ну хоча б до кінця сезону мінімум. Прийти в таку команду і мати такий, скажімо так, футбольний матеріал і зробити диво – напевно, Шевченко не той тренер, який має досвід подібного перетворення команди. І чекати від нього подібного дива, напевно, було б неправильно. Ну а з урахуванням того, як з'являлися чутки про контакти Шевченка з національною збірною Польщі – все виглядає не несподівано, а, скоріше, закономірно. Наскільки я розумію, зараз розпочато предметні переговори з Федерацією футболу Польщі і все виглядає більш ніж логічно.

- Думаєте, Шевченко і Польща домовляться?

Допускаю таку можливість і нічого незвичайного в цьому не бачу. Все-таки у Андрія є досвід роботи в збірній України-і він знає цей процес краще, ніж роботу в клубі. Перший досвід в "Дженоа" виявився для нього невдалим, а робота в збірній для нього більш зрозуміла, напевно, більш проста. Плюс поляки - досить близькі за менталітетом, так що думаю, у Шевченка є всі шанси прийняти цю збірну.