16 січня 2022 16:39

Леонід БУРЯК: "Ця відставка вдарить по іміджу Андрія Шевченка"

Свій коментар щодо звільнення Андрія Шевченка з посади головного тренера італійського «Дженоа», в якому фахівець пропрацював трохи більше двох місяців, сайту bookmaker-ratings.com.ua дав екс-наставник збірної України Леонід Буряк.


— Тренер збірної та клубний наставник — це дві різні речі, — сказав Леонід Йосипович. — Тим більше, що Андрій Шевченко потрапив у дуже складну ситуацію. З таким кадровим потенціалом, календарем матчів, з ситуацію щодо COVID-19 тільки диво могло допомогти вибратися з підвалин турнірної таблиці.

Це український тренер, тому ми співпереживаємо, але такі реалії, тут навіть коментувати нічого. Це ми зараз можемо розповідати і казати, що і як. Можливо, Андрію й не варто було б підписувати контракт, враховуючи всі вищевикладені моменти, адже Шевченко знав, на що йде.


У «Дженоа» зараз дуже непроста турнірна ситуація. Напевно, хтось все прораховує. Подальші матчі також будуть дуже складними. Наприклад, вже завтра в «Дженоа» дуже складний виїзд до Флоренції. Звісно, хотілося, щоб Шевченко залишився бодай до кінця сезону, адже тільки тоді можна було б зробити певний аналіз, а так важко щось говорити.


Думаю, ця відставка певною мірою вдарить по іміджу Андрія Шевченка. Однак життя на цьому не завершується, є близькі люди, здоров’я. Це лише футбол, спорт. Проте Шевченко має вагу на світовому рівні, тому цей етап кар’єри стане гарним уроком для молодого тренера. Я вірю, що найближчим часом він зможе повернутися до кар’єри тренера і вийти на високий рівень.