15 січня 2022 17:21

"Десну" можуть очікувати фінансові розгляди з ще кількома футболістами

Чернігівська "Десна" в зимове міжсезоння відчуває різного роду труднощі. Команду вже покинуло кілька провідних футболістів. Крім того, з двома гравцями – румуном Костянтином Дімою і Владиславом Калитвинцевим, почалися фінансові розгляди за боргами.


Як стало відомо Meta-ratings.com.ua, з великою часткою ймовірності, незабаром з фінансовими претензіями до» Десни " і в Палату суперечок УАФ можуть звернутися ще інші футболісти, які захищали кольори команди в минулому році.


Що стосується справи Владислава Калитвинцева, то його питанням і юридичними нюансами контракту з "Десною" займається КДК і Комітет зі статусу і трансферів футболістів.


За регламентами УАФ і ФІФА, футболіст, перед яким є заборгованість протягом більше двох місяців, може повідомити клуб і поставити конкретний термін на її погашення. Якщо клуб не погашає заборгованість, він може покинути клуб і заявитися за іншою. Так і сталося у випадку Калитвинцев, який вирішив продовжити кар'єру в»Олександрії". Однак, якщо під час розгляду з'ясується, що новий клуб схилив його до розірвання контракту, а футболісту платили зарплату в якійсь мірі (наприклад, «официалку»), це може за собою спричинити застосування дисциплінарних санкцій і до футболіста, і до його нового клубу. Гравця можуть відлучити від футболу на термін до півроку, а клубу можуть дати трансферний бан на 2-3 трансферних вікна.


Втім, за наявною інформацією, у "Десни" шансів на рішення на свою користь у цій справі мало.