15 січня 2022 15:45

Тарас СТЕПАНЕНКО: "Боремося за чемпіонство, хочемо виграти Кубок"

Півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів про відпустку, медогляд, фізичну форму та мотивацію.


– Тарасе, команда збирається. Які емоції? Скучив за робочим процесом?
– Добре відпочили. Відпочивати ми любимо. Як-то кажуть, відпочинку багато не буває, проте він закінчується, і вже слід повертатися до робочого режиму, налаштовуватись і готуватися до сезону. Це дуже важливий період часу. Гадаю, всі готові розпочати збори.


– Яких лікарів проходите під час медогляду?
– Усе традиційно: кардіолог, офтальмолог, УЗД черевної порожнини, аналізи… Повний скринінг організму, адже нічого не можна пропустити. Це спорт, футбол, і ми бачимо, скільки зараз буває нещасних випадків. Тому все слід перевірити, аби давати гарне навантаження.


– Як саме відпочивав? Де вдалося побувати?
– У принципі, як завжди, трохи відпочили з родиною біля океану. Новий рік зустріли вдома, потім злітали з дружиною до Європи, прогулялися. Далі були вдома з дітьми, батьки приїздили на Різдво. Устигли всім приділити час, усе відмінно.


– Минулого літа – Євро, цього літа теж буде збірна. Зараз була єдина нагода добре перезавантажитись?
– Так, улітку не відпочивали, не було відпустки, плюс важкий сезон і чемпіонат Європи. Наразі вистачило часу, щоб перевести дух, набратися сил і голодним повернутися до футболу.


– Чи підтримував форму?
– Так, є певна програма, яку я щороку виконую. Її достатньо, аби бути більш-менш готовим до зборів. Не бачу сенсу надто готуватися, адже буде майже місяць зборів, а тримати себе у формі має не лише футболіст, а й кожна людина, щоб виглядати добре й бути здоровою.


– Яка мотивація на найближчі півтора місяця до поновлення сезону?
– Мотивація одна: серйозні завдання, змагаємось за чемпіонство, прагнемо виграти Кубок, зі збірною вийти на чемпіонат світу. Для цього слід бути добре готовим і віддаватися цілковито, щоб продемонструвати максимум.