15 січня 2022 14:37

Рангник про інтерв'ю Роналду: Досвідчені гравці можуть бути прикладом і на полі, і в обговореннях"

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Ральф Рангнік прокоментував інтерв'ю, яке дав форвард Кріштіану Роналду.

"У нас дуже багато талановитих гравців топ-рівня, і це повертає мене до слів Кріштіану: ми повинні працювати і прогресувати разом і, якщо це необхідно, прямо розмовляти з хлопцями. Це дуже допомагає - навіть в роздягальні. Якщо Кріштіану, наприклад, або будь-який інший гравець звернеться до партнерів безпосередньо на полі або в роздягальні, то це більш ніж вітається.

Я зроблю це сам як тренер. І мій тренерський штаб зробить це за допомогою передматчевих розборів і післяматчевого аналізу. Але ми можемо робити футболістів краще, тільки якщо рівень гри команди зростає. Мова не тільки про Кріштіану, у нас є Едінсон Кавані, Харрі Магуайр, у нас є ще кілька вікових футболістів. У воротах грає Давид Де Хеа, ще є Віктор Лінделеф і Бруну Фернандеш.

У нас достатньо досвідчених і вікових футболістів, які можуть бути не тільки прикладом на тренуваннях і на полі, а й в обговореннях, які трапляються в роздягальні, в готелі перед виїзними іграми або перед домашніми матчами. Це має відбуватися. В єдиній команді таке трапляється саме по собі, і я можу лише підтримати це і сказати, в тому числі і віковим футболістам, що треба робити це на регулярній основі, тому що такій команді, як у нас зараз, це допомагає навіть сильніше.

Думаю, це має відбуватися на кожному тренуванні, під час кожного матчу. Якщо щось йде не так, потрібно вести себе певним чином. Йдеться і про те, щоб подавати приклад. Це повинні робити не тільки вікові футболісти, як Кріштіану, а й молодь. Тільки так можна справлятися з такими ситуаціями. Все-таки це командний вид спорту... Тут ми повинні діяти спільно - і вікові, і молоді футболісти повинні грати як команда і демонструвати єдність на полі", - сказав Рангник.