15 січня 2022 11:06

Іван ГЕЦКО: "Українському футболу дуже потрібна третя сила"

Поки в українському чемпіонаті зимова пауза, zbirna.com вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних запитань, пов'язаних із Прем'єр-лігою. Але треба відзначити, що все це — на даний момент. Що із цього вийшло, судіть самі. Узяв участь у цій рубриці й екс-гравець Чорноморця та збірної України Іван Гецко.


— Іване, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

— На жаль, і нинішнього сезону доля золотих медалей знову вирішиться у суперництві грандів — Динамо та Шахтаря. Решта – на підтанцьовці. Третя сила не з'явилася.


Я віддаю перевагу гірникам, на фініші осінньої частини сезону вони відірвалися від динамівців на два очки і думаю, що свого вже не проґавлять. Тим більше, що, на відміну від киян, Шахтар не зайнявся розпродажем своїх провідних виконавців.


— Яка команда здобуде бронзові медалі?

— Я хочу, щоб бронза дісталася Дніпру-1. Чому? На мій погляд, підопічні Ігора Йовічевича додали у збалансованості, що відбилося на якості командних дій.


— Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату посядуть місця з 13-го до 16-го.

— Незважаючи на появу біля керма Чорноморця Романа Григорчука, який голосно заявив про себе у чемпіонатах одразу кількох країн, одеситам буде складно уникнути перехідних матчів за збереження прописки в еліті. Як і Львову. А ось Мінаю та Маріуполю доведеться знизитися у класі.


— Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?

— Артем Довбик, який стабільно забивав у чемпіонаті, нападник був корисним і у збірній. Багато моїх колег нахвалювали гірника Михайла Мудрика, але, на мій погляд, він феєрил у тих матчах, в яких суперник був слабшим. Хоча це є перспективним півзахисником. Чекаємо на продовження.


— Що скажете про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

— На мій погляд, він підвищується, незважаючи на підступи коронавірусу. Звісно, хотілося б, щоб інтригуючим було суперництво за чемпіонське звання. Залишається сподіватися, що з поверненням в еліту Металіста, прогресу Дніпра-1 наступного сезону так і буде. Українському футболу дуже потрібна третя сила.


Василь МИХАЙЛОВ