14 січня 2022 23:18

Клуби Нідерландів закликали владу країни скасувати заборону на відвідування глядачами матчів через ковід. Вони готові демонстративно відкрити стадіони у разі відмови

Футбольні клуби двох вищих дивізіонів Нідерландів виступили з відкритим листом, в якому закликали уряд країни дозволити вболівальникам відвідувати футбольні матчі з 28 січня.


Матчі в Нідерландах проходять без глядачів з середини листопада через побоювання, пов'язані з поширенням Омікрон-штаму коронавірусу.


"Ми завжди були готові співпрацювати, але всьому є межа. Професійний футбол раз по раз доводив, що може відповідально організовувати матчі з глядачами: без поширення вірусу, з ретельними перевірками.


Ми більше не можемо грати без глядачів. У минулому сезоні це призвело до втрати понад 100 мільйонів євро для галузі. В решті Європи стадіони повністю або частково відкриті для публіки. Це робить конкуренцію практично неможливою.


Щотижня ми розважаємо 8 мільйонів жителів країни, але тепер це стало для нас практично неможливим. Темп прийняття рішень політиками в Гаазі занадто повільний. Ми не можемо чекати.


Демонстративне відкриття стадіонів-неминучий наступний крок. Професійний футбол хоче бути почутим!" - йдеться в заяві клубів, поширеній місцевими медіа.


У Королівському футбольному союзі Нідерландів заявили, що добре розуміють емоції клубів.


"Наукові дослідження показують, що відвідування стадіону безпечно при дотриманні запобіжних заходів. Обґрунтованих аргументів на користь закриття стадіонів немає. Однак два місяці тому це сталося. Мільйони втрачені, а перспектив не видно", – йдеться в коментарі KNVB.